Logeerweekend in PGB 

Een moment voor de ouders om even bij te komen, dat is wat een logeerweekend u kan bieden. Een kind met een ontwikkelingsstoornis vraagt meer aandacht en energie. Daarom is het belangrijk dat uzelf, uw partner en uw overige kinderen ook de nodige rust en aandacht krijgen. 

Tijdens een logeerweekend komt u zoon of dochter tijdens de logeeropvang andere leeftijdsgenoten tegen en leren zij contacten leggen en contacten te onderhouden. Ook wordt veel aandacht geschonken aan sociaal gewenst gedrag. De groepsbegeleiding vindt in een huiselijke setting plaats. Dit gebeurt in een huisje welke door ons wordt gehuurd. Vanuit deze thuisbasis worden vervolgens activiteiten georganiseerd.

Uw zoon of dochter logeert met maximaal 8 kinderen/jongeren in een groep die word begeleid door 2 vaste begeleiders.

Wanneer vindt de logeer- en midweek plaats

Logeren bij Zo Ben Ik is mogelijk in de weekenden & bij voldoende animo gedurende de vakanties. Het weekend is van vrijdagmiddag 17:00 uur tot zondagmiddag 17:30 uur.

Voor wie is het logeerweekend bedoelt

Er logeren kinderen en jong volwassenen bij Zo Ben Ik met een ontwikkelingsstoornis in de leeftijd tussen de 6 en 18 jaar. De reden waarom kinderen en jong volwassenen komen logeren bij Zo Ben Ik is vanwege de behoefte die zij hebben om samen met leeftijdsgenootjes een weekend in een andere omgeving te zijn. Hierbij hebben zij een grote kans om een vriendschap op te bouwen én te onderhouden. Deze ervaringen kunnen de kinderen en jongeren vervolgens ook weer in hun dagelijks leven toepassen. De kinderen en jongeren die bij Zo Ben Ik komen bieden wij een duidelijke structuur, zekerheid en een weekend om nooit te vergeten.

Over de Begeleiding

Tijdens de logeeropvang word er een gestructureerde en zinvolle dagbesteding met vaste afspraken en regels aangeboden waardoor de kinderen en jong volwassenen weten waar ze aan toe zijn en veiligheid geboden & ervaren wordt. De begeleiding wordt gegeven door 2 vaste en gediplomeerde begeleiders.

Voorbeeld van activiteiten

Tijdens de logeerweekenden bieden wij verschillende activiteiten aan zoals survival, knutselen, helpen bij het eten koken (ook voor de jongeren kinderen) zwemmen, filmavondjes, hutten bouwen en nog veel meer. Daarnaast zijn er voldoende vrije momenten waarin de jongeren iets voor zich zelf doen of vrij kunnen spelen met het spelmateriaal wat aanwezig is.

Wat onderscheidt ons van anderen

Wij hebben maximaal 8 cliënten op 2 begeleiders. Wij creëren een huiselijke setting, waarbij de kinderen en jong volwassenen actief leren mee te doen aan huishoudelijke taken. Door deze setting zo neer te zetten worden zij bewust gemaakt van een gemiddelde gezinssituatie. 
Wat wordt er verwacht? Wat houd dit in? Hoe ziet dat eruit?